24 Ekim 2011 Pazartesi

F&B Servis Eğitimi

F&B Servis Eğitimi İşlenen Konular
Personelde Bulunması Gereken Nitelikler
  1. Bilgi, beceri, tutum ve davranışlar
  2. Takım ruhu iyi ilişkiler ve meslek sevgisi
Kişisel Görünüm
  1. İlk izlenim, kişisel temizlik
  2. Yanımızda bulundurmamız gerekenler
Ön Hazırlık
  1. Genel kontrol mise en place
  2. Masa düzeni
  3. Büfe set up’ı
  4. Coffebreak set up’ı
  5. Function set up’ı
  6. Kahvaltı set up’ı
  7. Kokteyl set up’ı
  8. Konferans set up’ı
  9. Posta dağıtımı
Rezervasyon Alımı ve Misafir Karşılama
  1. Standart rezervasyon alım şekli
  2. Misafir karşılama şekilleri
Sipariş Alımı  Misafire Yapılacak Öneriler
  1. Menü sunumu
  2. Captain order
  3. Sipariş alımı
  4. Satış arttırıcı öneriler
Servis

  1. Servis şekilleri
  2. Amerikan servisi
  3. İngiliz servisi
  4. Gueridon servisi
  5. Russervisi
  6. Türk servisi.
  7. Servis sıralaması
  8. Etkileyici servisin püf noktaları
  9. Beklenmeyen durumlar

İletişim
  1. Etkin dinleme
  2. Emir komuta zinciri
  3. Vücut dili, sihirli kelimeler
  4. İletişim kazaları
  5. Misafirin duymak istemeyeceği sözler
  6. Şikayetler karşısında yapılması gerekenler

Ödeme
  1. Adisyon nedir
  2. Adisyon açmanın önemi
  3. Hesap alma ve hesap kapatma
Uğurlama
  1. Misafir uğurlama şekilleri
  2. Misafir memnuniyeti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder