Barmen Alkol, Fermantasyon, Damıtma ve Ekipmanlar
Kokteyl
- Barmen tanımı
- Barmenin görevi
- Barmenin genel bilgi ve becerileri
- Kişisel temizlik (Hijyen ve görünüm)
- Bar düzeninin ve çevresinin oluşturulması
- Misafirin karşılanması ve yerleştirilmesi
- İlişki kurucu ve satıcı olarak Barmen
- Turistik ve coğrafi bilgi
- Erişkin olmayanları içecekleri
- Aşırı içki alanların tanınması ve kontrolü
- Alkole bakış
- Alkol üretimi
- Alkolün kişiliğe etkisi
- Vücudun alkolle ilişkisi
- Alkolün faydaları ve zararları
- Güvenli alkol tüketimi
- İçeceklerin sertlik dereceleri
- Maya
- Fermantasyon
- Damıtma
- Bar tanımı ve türleri
- Bar terimleri
- Bar ekipmanları
- Çalışılan yerin güvenliği
- İş arkadaşlarıyla birlikte çalışabilme yeteneği
- Şikayetleri ele alma
Kokteyl
- Kokteyllerin tarihçesi
- Kokteyllerin sınıflandırılması
- Kokteyl hazırlama yöntemleri
- Kokteyl tavsiye etme yöntemleri
- Kokteyl süsleme (garnitür)
- Kokteyl dekorasyonu
- Kokteyl terminolojisi
- Kokteyl yaradılış tarihleri
- Kokteyl ve barmen sözlüğü
- Kokteyl yapma pratiği
Alkolsüz İçecekler
- Meyve Suları
- Konsantreler / Şuruplar
- Mineral Sular
- Diğerleri ( Alkolsüz Şarap, Alkolsüz Bira, Cider)
- Bira / Beer
- Şarap / Wine
- Brandy / Coqnac
- Viski / Whisky / Whiskey
- Votka / Vodka
- Cin / Gin
- Rom / Rum
- Tekila / Tequila
- Likör / Liqueur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder