24 Ekim 2011 Pazartesi

Bartender (Barmen/Barmaid) Eğitimi

Barmen Alkol, Fermantasyon, Damıtma ve Ekipmanlar
  1. Barmen tanımı
  2. Barmenin görevi
  3. Barmenin genel bilgi ve becerileri
  4. Kişisel temizlik (Hijyen ve görünüm)
  5. Bar düzeninin ve çevresinin oluşturulması
  6. Misafirin karşılanması ve yerleştirilmesi
  7. İlişki kurucu ve satıcı olarak Barmen
  8. Turistik ve coğrafi bilgi
  9. Erişkin olmayanları içecekleri
  10. Aşırı içki alanların tanınması ve kontrolü
  11. Alkole bakış
  12. Alkol üretimi
  13. Alkolün kişiliğe etkisi
  14. Vücudun alkolle ilişkisi
  15. Alkolün faydaları ve zararları
  16. Güvenli alkol tüketimi
  17. İçeceklerin sertlik dereceleri
  18. Maya
  19. Fermantasyon
  20. Damıtma
  21. Bar tanımı ve türleri
  22. Bar terimleri
  23. Bar ekipmanları
  24. Çalışılan yerin güvenliği
  25. İş arkadaşlarıyla birlikte çalışabilme yeteneği
  26. Şikayetleri ele alma


Kokteyl
  1. Kokteyllerin tarihçesi
  2. Kokteyllerin sınıflandırılması
  3. Kokteyl hazırlama yöntemleri
  4. Kokteyl tavsiye etme yöntemleri
  5. Kokteyl süsleme (garnitür)
  6. Kokteyl dekorasyonu
  7. Kokteyl terminolojisi
  8. Kokteyl yaradılış tarihleri
  9. Kokteyl ve barmen sözlüğü
  10. Kokteyl yapma pratiği

Alkolsüz İçecekler
  1. Meyve Suları
  2. Konsantreler / Şuruplar    
  3. Mineral Sular
  4. Diğerleri ( Alkolsüz Şarap, Alkolsüz Bira, Cider)
Alkollü İçecekler
  1. Bira / Beer
  2. Şarap / Wine
  3. Brandy / Coqnac
  4. Viski / Whisky / Whiskey
  5. Votka / Vodka
  6. Cin / Gin
  7. Rom / Rum
  8. Tekila / Tequila
  9. Likör / Liqueur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder