24 Ekim 2011 Pazartesi

F&B Hijyen Eğitimi


F&B Hijyen  Eğitimi İşlenen Konular
  1. Hijyen ne demektir.
  2. Gıdanın kirlenme sebepleri
  3. Bakteri / Mikrop / Mikroorganizma nedir
  4. Bakteriler Nerdedir, Nasıl Çoğalırlar
  5. Gıda zehirlenmesinin tipik belirtileri
  6. Mikroplar çoğalmak için nelere ihtiyaç duyarlar
  7. Başlıca riskli gıdalar
  8. Bakterileri nasıl etkisiz hale getirebiliriz
  9. Dezenfeksiyon / Dezenfektan
  10. Mikroplar hangi yollarla gıda üretim alanına girerler
  11. Ürettiğimiz gıdaların sağlıklı olmasını nasıl sağlarız.
  12. Satın alınan gıdaların kabuldeki sıcaklıkları
  13. Gıda depolama sıcaklığı
  14. Salata sebzelerinin dezenfeksiyonu
  15. Gıdanın pişirilmesi, soğutulması, işlenmesi
  16. Gıdanın yeniden ısıtılması, sıcak tutulması
  17. Gıdanın servisi
  18. Donmuş Gıda Çözdürme

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder