F&B Hijyen Eğitimi İşlenen Konular
- Hijyen ne demektir.
- Gıdanın kirlenme sebepleri
- Bakteri / Mikrop / Mikroorganizma nedir
- Bakteriler Nerdedir, Nasıl Çoğalırlar
- Gıda zehirlenmesinin tipik belirtileri
- Mikroplar çoğalmak için nelere ihtiyaç duyarlar
- Başlıca riskli gıdalar
- Bakterileri nasıl etkisiz hale getirebiliriz
- Dezenfeksiyon / Dezenfektan
- Mikroplar hangi yollarla gıda üretim alanına girerler
- Ürettiğimiz gıdaların sağlıklı olmasını nasıl sağlarız.
- Satın alınan gıdaların kabuldeki sıcaklıkları
- Gıda depolama sıcaklığı
- Salata sebzelerinin dezenfeksiyonu
- Gıdanın pişirilmesi, soğutulması, işlenmesi
- Gıdanın yeniden ısıtılması, sıcak tutulması
- Gıdanın servisi
- Donmuş Gıda Çözdürme
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder